Home » Winkel » Voor de fokker » Slapen » Warmtemat-Hoes van biologisch katoen (60°C wasbaar)

Warmtemat-Hoes van biologisch katoen (60°C wasbaar)

 17,50 25,50

Let op! Afmetingen zijn aangepast.

Gaandeweg merkte we namelijk dat het prettiger werkt als de warmtemat hoezen net ietsje groter zijn dan de warmtemat zelf. Vandaar dat we de afmeting hebben aangepast van 42 x 38 cm naar ca 47 x 40 cm.

Deze katoenen hoes met rits is voor om de warmtemat van Pet Remedy en verkrijgbaar in verschillende ongebleekte biologisch katoenen stoffen van Bo Weevil die GOTS-gecertificeerd. In deze ongebleekte biologische naturel stoffen zie je nog wat pitjes van de katoenplant zitten. Extra voordeel van ongebleekte biologische katoen is dat deze doorgaans goed geschikt is voor mensen en dieren met een (huid)allergie.
Deze producten worden voor ons gemaakt door naaiatelier “Op Maat” die praktisch onze buren zijn. Absoluut regionaal dus!

Afmeting:
Gewassen op 60°C komt de hoes uit op ca 47 x 40 cm
Past daarmee uitstekend om de warmtemat van Pet Remedy.
Tijdens het ontwikkel proces is er per ongeluk 1 hydrofiel hoes in een te grote maat gemaakt. Deze is 50 x 53 cm geworden en is dus éénmalig verkrijgbaar.

Voordelen van (biologisch) katoen ten opzichte van synthetische stof:

♥ betere vochtopname.

Het grote voordeel van katoen is natuurlijk dat het beter vocht opneemt dan synthetische stoffen. Er zijn duizenden soorten synthetische vezels (Gore Tex, Kevlar, Polyester, Rayon, Spandex, Vinyl, Ultrasuede, nylon, etc), maar uiteindelijk zijn deze allemaal gemaakt uit plastiek. En plastiek neemt van nature geen vocht op!

♥ hygiënischer.

Ook kunnen synthetische stoffen in de regel niet tegen het wassen op hoge temperaturen. Het wassen van deze katoenen hoes met rits kan wel op hoge temperaturen, zodat bacteriën worden gedood. Wel zo prettig bij pasgeboren vatbare kittens en puppy’s.

♥ duurzamer en veiliger.

Synthetische stoffen maken gebruiken van fossiele brandstoffen en chemicaliën. Natuurlijke GOTS-gecertificeerde stoffen niet en deze zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar, en synthetische stoffen niet.

♥ brandveiliger.

Katoen vat “snel” vlam (bij 400 °C), en brandt snel door. Maar de asrest van katoen is dan weer minimaal. Een mengsel van katoen met synthetische vezels brandt sneller en heviger dan één van deze grondstoffen apart. Synthetische vezels smelten tot een hete, vloeibare massa en kunnen daardoor ernstige brandwonden veroorzaken. Wol vat pas vlam bij temperaturen van 570-600 °C en de vlam dooft gemakkelijk.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Warmtemat-Hoes van biologisch katoen (60°C wasbaar)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »