Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Voor de fokker » Biologisch katoenen wafeldoek (60°C wasbaar)

Biologisch katoenen wafeldoek (60°C wasbaar)

 11,50

Op voorraad

Katoenen-wafel doeken van ongebleekte, biologische katoen. Te gebruiken tijdens en na de bevalling van een kat of kleine hond.

Afmeting:
Ongewassen ca 97 x 78 cm
Gewassen op 60°c kom je uit op ca 93 x 73 cm
Past daarmee uitstekend om de Benchmat / Kraam-onderlegger van Kingdom.

De doeken zijn gemaakt met stoffen van Bo Weevil die GOTS-gecertificeerd zijn. In deze ongebleekte biologische naturel stoffen zie je nog wat pitjes van de katoenplant zitten. Extra voordeel van ongebleekte biologische katoen is dat deze doorgaans goed geschikt is voor mensen en dieren met een (huid)allergie.

Deze producten worden voor ons gemaakt door naaiatelier “Op Maat” die praktisch onze buren zijn. Absoluut regionaal dus!

Opmaken van een kraambed voor kat of kleine hond.Biologisch katoenen doeken voor bevalling kat hond

Voor het opmaken van een kraambed voor een nest kittens of kleine puppy’s wordt vaak gebruik gemaakt van een vetbed. Maar een vetbed is meestal gemaakt van synthetische stoffen en kan over het algemeen niet warmer dan op 40°C worden gewassen. Daarom adviseren wij om meer gebruik te maken van biologisch katoen wat wel op 60°C en eventueel zelfs op 90°C kan worden gewassen.

Al vele jaren fokken wij hobbymatig met het katten ras Ragdoll (Ragdoll cattery All we need is). In de loop van die jaren hebben wij een manier van ‘opmaken van het kraambed’ gevonden die voor ons goed werkt. Deze manier bestaat uit laagjes van katoenen doeken waarbij je, zo vaak als wenselijk (meestal 1x daags) hetBiologisch katoenen doeken voor bevalling kat hond bovenste laagje wegneemt. ‘Er af pelt’ zeg maar. Op deze manier hoef je de pasgeboren kittens en hun moeder minimaal te storen, blijft het nestgeur nog goed aanwezig en ziet het er toch weer netjes uit.
We kiezen hierbij bewust voor naturel kleuren omdat bloed hierop goed te zien is. Zo kan je een bloeding van b.v. een navelstreng snel opmerken wat een kittenleven kan redden.

Biologisch katoenen doeken voor bevalling kat hond

Voordelen van (biologisch) katoen ten opzichte van synthetische stof:

♥ betere vochtopname.

Het grote voordeel van katoen is natuurlijk dat het beter vocht opneemt dan synthetische stoffen. Er zijn duizenden soorten synthetische vezels (Gore Tex, Kevlar, Polyester, Rayon, Spandex, Vinyl, Ultrasuede, nylon, etc), maar uiteindelijk zijn deze allemaal gemaakt uit plastiek. En plastiek neemt van nature geen vocht op!

♥ hygiënischer.

Ook kunnen synthetische stoffen in de regel niet tegen het wassen op hoge temperaturen. Het wassen van deze katoenen hoes met rits kan wel op hoge temperaturen, zodat bacteriën worden gedood. Wel zo prettig bij pasgeboren vatbare kittens en puppy’s.

♥ duurzamer en veiliger.

Synthetische stoffen maken gebruiken van fossiele brandstoffen en chemicaliën. Natuurlijke GOTS-gecertificeerde stoffen niet en deze zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar, en synthetische stoffen niet.

♥ brandveiliger.

Katoen vat “snel” vlam (bij 400 °C), en brandt snel door. Maar de asrest van katoen is dan weer minimaal. Een mengsel van katoen met synthetische vezels brandt sneller en heviger dan één van deze grondstoffen apart. Synthetische vezels smelten tot een hete, vloeibare massa en kunnen daardoor ernstige brandwonden veroorzaken. Wol vat pas vlam bij temperaturen van 570-600 °C en de vlam dooft gemakkelijk.

Biologisch katoenen doeken voor bevalling kat hond

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biologisch katoenen wafeldoek (60°C wasbaar)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »