Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Over Kingdom for Cats and Dogs

Waar kat & hond zich ‘de Koning te rijk’ voelt.

‘de koning te rijk’ is het spreekwoord dat betekent dat iemand zich heel gelukkig voelt.

Maar is afgeleid van het feit dat een koning zowel een rijk heeft als rijk is qua bezittingen.

Wat denk jij? Ben je gelukkig door je bezit of voel je je gelukkig door andere dingen? Geluk zit hem gelukkig in veel meer dan alleen maar bezittingen. Het zit in dingen zoals je gezondheid, de liefde van en voor de mensen, dieren en natuur om je heen. Geluksgevoel krijg je door tevreden te zijn en intens te genieten van die aai langs je benen van je kat, die enthousiaste begroeting van je hond en de grappige capriolen die katten & honden zo goed kunnen maken.
‘Kingdom for Cats and Dogs’ helpt jou daar graag bij .

Wie zijn ‘wij’?

Waarom betrap ik mijzelf er iedere keer weer op dat ik, Annouk Fennis, in meervoud spreek?

Het merendeel van de werkzaamheden komt toch eigenlijk op mij aan. Gelukkig hoef ik maar een kik te geven en de hulp troepen komen aangesneld. Dus helemaal alleen sta ik er zeker niet voor smile

In 1973 ben ik geboren in Hilversum en met vele diersoorten opgegroeid. Er werd wel eens gekscherend geopperd dat we wel intree konden vragen om al onze dieren te komen bekijken en knuffelen. Geregeld werden er ook jongen geboren van de papegaaien, konijnen, katten, honden, chinchilla’s en ja, ook van de reeds ontsnapte muizen kwamen er jongen laughing Daar waren mijn ouders natuurlijk minder blij mee.

Het grootbrengen van jonge dieren, inclusief flessen van jonge konijntjes en papegaaien zat er bij mij al vroeg in. Ook heb ik veel geleerd van het opvoeden en socialiseren van pups van het KNGF waar wij lange tijd als gezin een puppypleeggezin voor waren.

In mijn puberjaren heb ik serieus Angora konijnen gefokt en geshowd. Ook het fokken naar een ras standaard en het uitbrengen van gefokte dieren zat er bij mij dus al vroeg in.

Inmiddels fok ik al vanaf 2008, met enorm veel passie en op hoog niveau, de Ragdoll raskat. Mijn cattery naam is All We Need Is. Gezondheid en karakter staan bij mij boven alles. Maar daarbij ben ik nooit de ras standaard uit het oog verloren. Een werkwijze die in 2019 zijn vruchten heeft afgeworpen in de vorm van Beste kat van de hele wereld in de wereldwijde TICA organisatie. Een prestatie die nog nooit eerder, in de vele jaren dat de TICA organisatie al bestaat, door een Ragdoll was behaald.

Voor mij een duidelijk bewijs dat goede gezondheid en een top karakter zeker wel samen kunnen gaan met een geweldig uiterlijk smile

Mijn passie voor dierenwelzijn

Mijn passie voor het welzijn en de gezondheid voor dieren gaat enorm ver, maar is iets wat ik niet in mijn eentje overal goed kan krijgen. Voor mij is er dan ook niets mooier om samen met anderen te zoeken naar de meest geschikte oplossingen en goede bruikbare informatie zoveel mogelijk te verspreiden.

Mensen die ooit bij mij een Ragdoll kitten hebben gekocht zullen dit vast herkennen. Geen vraag is voor mij te gek. Uren kan ik praten over wat praktisch is in gebruik, wat goed is voor de gezondheid van hun dier, hoe ze hun welzijn en welbevinden kunnen bevorderen en ga zo maar door.

Ook beginnende fokkers die op mijn pad komen sta ik graag bij met raad en daad. Wederzijds respect, ruimdenkendheid en het dier centraal zijn daarbij mijn uitgangspunten. Ieder persoon, ieder dier en iedere situatie is weer anders. Een oplossing, advies of tip bestaat dan ook nooit uit maar één waarheid. Er zijn altijd meerder opties te bedenken en daar kan een ieder kiezen wat bij hem of haar past.

Waarom een winkel beginnen?

Vanuit mijn passie voor dierenwelzijn en welbevinden, het willen doorgeven van informatie, tips en adviezen, is het idee geboren om een informatieve online en offline dieren speciaalzaak te willen beginnen.

Het geven van tips en adviezen over praktische en bruikbare producten ging altijd 1 op 1. Geen groot bereik dus, en bij het doorgeven wat waar te koop was kwam er ook een hele waslijst aan te pas. Ook niet erg praktisch dus.

Al vele jaren popte bij mij de vraag op; “dit moet toch anders kunnen?” Met de quote in gedachte “verander de wereld, begin bij jezelf” ben ik in 2019 mijn ideeën gaan uitwerken.

Mijn perfectionisme, autistisch brein en mijn neiging te verzanden in details zijn daarbij een zeggen en kwelling tegelijk. Ook het alles zelf willen en vaak ook moeten doen om de kosten te drukken, maakt dat het hele proces langer nodig heeft dan ik van te voren had gedacht.

Daarom heb ik besloten om in ieder geval de webshop alvast online te zetten met dat wat het op dit moment is. Gaandeweg zal het assortiment breder worden en de informatie uitgebreider. Af is iets als dit nooit en het gaat tenslotte toch ook om de weg er naar toe of niet soms?

Mijn specialisatie: . . . KATTEN!

In mijn eigen zoektocht als diereneigenaar en later als katten fokker liep ik vaak op tegen de onwetendheid bij vele dierenspeciaalzaken. Zelfs dierenartsen kunnen niet alwetend zijn. We zijn allemaal mensen en in vele werkvelden bestaan er niet voor niets specialisaties.

De gemiddelde dierenspeciaalzaak richt zich op alle denkbare dieren die zich als huis-, en/of tuin dier leent. En dat zijn me er nogal-niet-wat er komen ook alleen maar meer dier soorten bij. Het is dan ook begrijpelijk dat die niet alles kunnen weten.

Ook ik weet echt niet alles, maar op het gebied van katten houden, fokken en showen met je kat kom ik een heel eind. De berg ervaring die ik daar inmiddels in heb en de wereldwijde contacten met fokkers, dierenartsen en onderzoekers helpen daar absoluut in mee. Op het gebeid van honden kan ik wat minder uit eigen ervaring halen. Daar zal ik mij dan ook nog verder in gaan verdiepen met behulp van mijn vele contacten.

Hier en daar zal er ook iets voor het paard in onze winkel te vinden zijn. Daar ligt namelijk de specialisatie van mijn dochter. Zelf vind ik het prachtig mooie, imposante dieren en geniet ik dan ook lekker mee met de passie van mijn dochter.

Duurzaam, milieu vriendelijk en ecologisch!

Dierenliefde kan niet zonder liefde voor de natuur. Tast je het milieu aan dan tast je het welzijn van dieren aan.

In mijn zoektocht naar de best mogelijke producten voor onze huisdieren houd ik zo veel mogelijk rekening met onze ecologische voetafdruk. Je zal verbaasd zijn hoe groot het effect kan zijn door b.v. producten uit eigen regio te gebruiken en meer milieu bewuste keuzes te maken. Zo kunnen de producten die je aanschaft een groot effect hebben op het verkleinen van je ecologische voetafdruk.

‘Made in Holland’ is helemaal zo gek nog niet.

Translate »