Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Hond » Slapen » Benchmat / Kraam-onderlegger van Biologisch katoen

Benchmat / Kraam-onderlegger van Biologisch katoen

 45,00

Op voorraad

Deze mat is volledig gemaakt van katoen en is eventueel op maat te maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ideaal voor in de bench, in de mand of in het “kraam”-bed/werpkist van poes of kleine hond. De buitenlaag is een aan beide zijden geruwde molton. Het ruwen geeft de stof volume en daardoor een comfortabele touch. Molton lijkt op flanel, maar molton is een veel dikkere/stevigere stof dan flanel. Deze molton is ongebleekt en daardoor zie je nog wat pitjes van de katoenplant in de stof zitten. Extra voordeel van ongebleekte biologische katoen is dat deze doorgaans goed geschikt is voor mensen en dieren met een (huid)allergie.

De vulling bestaat uit een biologisch katoenen naaldvilt (zie afbeelding). De oorsprong van deze GOTS-gecertificeerde katoenen naaldvilt is Turkije en ze is in Nederland gekamd en gevilt.

Standaard afmeting:
Ongewassen ca 80 x 65 cm
Gewassen op 60°c kom je uit op ca 78 x 60 cm

Deze bench matten zijn eventueel op maat te maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden info@KingdomforCatsandDogs.com

Voordelen van (biologisch) katoen ten opzichte van synthetische stof:

Benchmat / onderlegger van biologisch katoen.

♥ betere vochtopname.

Het grote voordeel van katoen is natuurlijk dat het beter vocht opneemt dan synthetische stoffen. Er zijn duizenden soorten synthetische vezels (Gore Tex, Kevlar, Polyester, Rayon, Spandex, Vinyl, Ultrasuede, nylon, etc), maar uiteindelijk zijn deze allemaal gemaakt uit plastiek. En plastiek neemt van nature geen vocht op!

♥ hygiënischer.

Ook kunnen synthetische stoffen in de regel niet tegen het wassen op hoge temperaturen. Het wassen van dit katoenen matras kan wel op hoge temperaturen, zodat bacteriën worden gedood. Wel zo prettig bij pasgeboren vatbare kittens en puppy’s.

♥ duurzamer en veiliger.

Synthetische stoffen maken gebruiken van fossiele brandstoffen en chemicaliën. Natuurlijke GOTS-gecertificeerde stoffen niet en deze zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar, en synthetische stoffen niet.

♥ brandveiliger.

Katoen vat “snel” vlam (bij 400 °C), en brandt snel door. Maar de asrest van katoen is dan weer minimaal. Een mengsel van katoen met synthetische vezels brandt sneller en heviger dan één van deze grondstoffen apart. Synthetische vezels smelten tot een hete, vloeibare massa en kunnen daardoor ernstige brandwonden veroorzaken. Wol vat pas vlam bij temperaturen van 570-600 °C en de vlam dooft gemakkelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Benchmat / Kraam-onderlegger van Biologisch katoen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »