Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Hond » Sneltest Parvo hond & kat

Sneltest Parvo hond & kat

 15,35

Fassisi Parvo is een veterinaire diagnostische sneltest voor thuis voor detectie van Parvo bij hond en kat.

Parvo is een zeer besmettelijk virus dat wordt verspreid via ontlasting. Zeker bij jonge dieren is het risico op sterfte hoog als het niet snel wordt ontdekt en behandeld. Deze veterinaire test-kit is vrij verkrijgbaar waarmee je thuis je kat of hond kunt testen op dit virus. Het hondenparvovirus komt overeen met het kattenparvovirus in 99% van de DNA-structuur (genoom). Om deze reden kunnen deze ziekteverwekkers met één test voor beide diersoorten (hond en kat) worden opgespoord.

– Eenvoudig en hygiënisch in gebruik, alle benodigdheden zijn in de kit ingesloten.
– Voor detectie in ontlasting (poep).
– Testresultaat binnen 10 minuten, direct ter plaatste te gebruiken.
– Bewaring bij kamertemperatuur kan bij (2-30 °C) worden bewaard.

De gebruiksaanwijzing is in het Nederlands, Frans en Duits toegevoegd.

Gevoeligheid, specifiteit en TTP (total test performance)

 Sensiviteit   Specificiteit        TTP
Parvo CPV/FCV 93,33% 99,99% 99,00%

Samenstelling Testkit:

– Testcassette met 1 teststrip
– Pipet voor bemonstering
– Flacon met reagens
– Verzamelcontainer voor uitwerpselen

Test instructies:

De gebruiksaanwijzing is in het Nederlands, Frans en Duits toegevoegd.

Wat is Parvo?

Parvo is een zeer besmettelijk virus dat diarree (soms bloederig), braken, sloomheid, spierzwakte en koorts kan geven. Het risico op een besmetting met het parvovirus is het grootst voor pups op een leeftijd tussen de 6 tot 12 weken. Het risico op sterfte is dan zeer hoog (tot 50%). Bij volwassen dieren verloopt de infectie vaak minder zichtbaar. De diarree kan variëren van mild tot ernstig maar kan ook het dier fataal worden.

Omdat het parvovirus tevens de witte bloedcellen aanvalt, daalt de weerstand van de patiënt en wordt het dier tevens vatbaar voor andere virussen en bacteriën.

De ziekte die door parvovirussen wordt veroorzaakt, Parvovirose, wordt hoofdzakelijk verspreid via de uitwerpselen. Als een dier parvovirose heeft en niet wordt behandeld, bijvoorbeeld omdat de ziekte niet is opgespoord, is er een verhoogde sterftekans (zeker onder pups). Met een tijdige behandeling) wordt de overlevingskans van het dier tot wel 90% worden verhoogd. Een vroegtijdige diagnose, is dan ook belangrijk om het zieke dier goed te kunnen behandelen.

Ook voor de bescherming van andere dieren is het van essentieel belang dat parvovirose snel wordt opgespoord. Het parvovirus kan lange tijd overleven zonder gastheer en is bestand tegen wisselende milieu-invloeden. Als het parvovirus zich eenmaal onopgemerkt heeft verspreid, vormt het virus een groot besmettingsrisico voor andere dieren. Door een snelle opsporing van de ziekteverwekker biedt de test de mogelijkheid om deze problemen in een vroeg stadium tegen te gaan.

Het virus is met de Fassisi Parvo sneltest eenvoudig en snel aan te tonen in de ontlasting van zieke dieren. Deze gevalideerde sneltest is uiterst betrouwbaar en kan zelfstandig in de huisomgeving onder hygiënische omstandigheden worden uitgevoerd. Omdat het virus zeer hardnekkig is, is het belangrijk om deze test uit te voeren bij dieren met klachten die kunnen passen bij Parvo, zodat bij een positieve uitslag er zo spoedig mogelijk gestart kan worden met een behandeling.
Bij een positief testresultaat is het dan ook van groot belang dat u zo spoedig als mogelijk met het dier én de uitgevoerde test naar uw dierenarts gaat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sneltest Parvo hond & kat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »