Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Voor de fokker » Er-op-uit » Softbench / Reisbench / Kraamkamer

Softbench / Reisbench / Kraamkamer

 54,50 85,50

Creëer een veilige en vertrouwde plek voor uw huisdier, wat er ook staat te gebeuren en waar u ook naartoe gaat.
Lees daarvoor onze tips bij ‘meer informatie over dit product’.

Deze softbench van Topmast is uitgevoerd in een nylon hoes met een gepoedercoated buizenframe die zorgt voor de stevigheid. Door het schuif-klick systeem is hij eenvoudig uit te klappen en op te zetten. Deze nylon bench is aan de bovenzijde, aan een korte zijde en aan een lange zijde open te ritsen. Inclusief handige opbergtas waar u spulletjes in mee kunt nemen (dit is geen tas waarin de gehele bench past). Inclusief lekkere zachte vacht voor in de bench om op te liggen.

Handig te gebruiken;
– in de auto.
– op vakantie.
– tijdens een show.
– voor de bevalling van een kat.
– mee op visite tijdens feestdagen.
en daarna weer makkelijk en compact op te bergen. Zo heeft u altijd een veilig en vertrouwd huisje voor uw dier bij de hand.

Het is super handig dat deze soft bench compact weg te bergen is, maar geef je huisdier wel de kans om goed vertrouwd te worden met zijn “meeneem huis”.
Het is natuurlijk heel verleidelijk om de bench of reismand van uw kat of hond alleen maar tevoorschijn te halen op het moment dat je deze ook nodig hebt. Maar daarmee creëer je de situatie dat uw huisdier geconfronteerd wordt met iets wat hij niet kent en dus ook niet vertrouwd. Het gevolg daarvan is dat uw dier er niet vrijwillig in wilt. Heeft u uw dier er uiteindelijk dan toch in gekregen, dan gaat u vervolgens waarschijnlijk ook nog eens iets doen wat uw dier niet gewend is. Dit alles geeft uw dier onnodig veel extra stress wat niet nodig is, of op zijn minst kan worden gereduceerd.

Tips hoe je kat of hond in de “reis” bench te krijgen:

Krijgt u uw kat of hond niet in zijn bench of reismand? Geef uw dier ruim van tevoren de kans om vertrouwd te raken met zijn reismand. Zet daarvoor de bench ergens in een hoekje van de kamer of lekker dicht bij je naast de bank. Haal het deurtje er volledig uit of rits een zijkant open en rol het omhoog zodat uw dier er in en uit kan zodra hij wil. Gooi er vervolgens een kleed of plaid overheen zodat het een knus holletje en leuke verstop plek wordt voor je huisdier. Leg daarbovenop eventueel zelfs nog een houten blad zodat het gelijk een extra bijzet tafeltje voor u wordt. Dit is vooral bij een soft bench verstandig om te doen als u katten in huis heeft die bovenop de bench willen terwijl een ander dier er juist in zit.

Zo raakt uw dier vertrouwd met een voor hem nieuw object en krijgt hij zelfs de kans om het zich geheel eigen te maken. En zo krijgt u een veilig en vertrouwd “meeneem huis” voor uw huisdier. Super handig voor als u uw huisdier mee op vakantie wilt nemen. Of mee op visite, tijdens de feestdagen of als uw huisdier uit logeren gaat.

Wedden dat zodra u de bench of reismand tevoorschijn haalt, uw dier er uit zichzelf in wilt? Of u laat hem gewoon het hele jaar in de kamer staan omdat uw dier er zo graag in ligt te slapen 😉

Ook goed te gebruiken als werp”kist”, kraamkamer of ziekenboeg.

Al vele jaren gebruiken wij in onze cattery de soft bench als werp”kist” / kraamkamer. Een zijkant volledig of gedeeltelijk open zodat poes er natuurlijk wel in en uit kan zodra ze maar wil. Een kleed of plaid eroverheen is wel een must voor onze poezen dames. Dit geeft ze dan toch nog een iets meer geborgen gevoel. Het is handig om de bench op zijn kop te zetten zoals op de foto. Vooral zodra de kittens wat gaan rond kruipen/rollen/schuiven. Door de ritsen dan aan beide zijden iets omhoog te doen creëer je een opstaande rand. Op deze manier voorkom je dat de kleintjes onbedoeld de kraamkamer uit rollen of schuiven en onderkoelt zouden raken.

De warmte mat van Pet Remedy met de afmeting 42 x 38 cm kan je in een hoekje van de bench leggen zodat de kittens goed op temperatuur blijven. Bij een bench met breedte maat vanaf 70cm blijft er naast de warmtemat van Pet Remedy voldoende ruimte over voor de moederpoes om naast het matje te gaan liggen. Vaak is een warmtebron voor de moederpoes te warm waardoor ze die warme plek gaat mijden. Daar wil ze dus naast gaan liggen, maar dat moet wel in de kraamkamer kunnen zodat haar kittens wel gewoon bij haar kunnen drinken.
Voor de Pet Remedy warmtemat hebben wij een hoes met rits. Deze warmtemathoes kan maar liefst op 60°C worden gewassen, wel zo prettig als hygiëne van levensbelang is 🙂

Naast de warmtemat-hoes hebben wij ook een wasbare benchmat/kraamonderlegger en heerlijk zachte hydrofiel-doeken en wafel-doeken voor het opmaken en verschonen van het nest. Alles van ongebleekte, GOTS-gecertificeerde, biologisch katoenen stoffen die op 60/90°C wasbaar zijn!
Door het kraambed met laagjes op te maken kan je voor de dagelijkse verschoning van het nest vaak voldoen door het bovenste laagje er af te “pellen”. Zo blijft voor moederpoes de nestgeur aanwezig en ziet het er toch weer schoon uit. Er zijn namelijk poezenmoeders die nogal gehecht zijn aan hun nestgeur. Als je bij dit type moederpoes iedere dag alles uit het nest verschoont, heb je kans dat ze gaan slepen met hun kittens.
Maar daarnaast heb je ook moederpoezen die juist de plek waar ze zijn bevallen willen verlaten omdat ze die plek met pijn associëren. Voor dat type poes is het misschien juist weer goed om een (andere) volledig schone plek te creëren.
Niets is zo wispelturig en eigenwijs als een kat, zeker niet als deze net bevallen is 😉

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Softbench / Reisbench / Kraamkamer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »