Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Hond » Sneltest Giardia hond & kat

Sneltest Giardia hond & kat

 15,35

Fassisi GiarDia is een veterinaire diagnostische sneltest voor thuis voor detectie van Giardia bij hond en kat.

Als er een infectie met Giardia aanwezig is, is onmiddellijke behandeling belangrijk en moet de huisdiereigenaar ook onmiddellijk hygiënische maatregelen nemen in het eigen huishouden om de bijzonder hardnekkige ziekteverwekkers te bestrijden. Met de Fassisi GiarDia testkit in huis kunt u snel testen bij verschijnselen van diarree, zodat er geen tijd verloren gaat bij het vervolg.

– Eenvoudig en hygiënisch in gebruik, alle benodigdheden zijn in de kit ingesloten.
– Voor detectie in ontlasting (poep).
– Testresultaat binnen 10 minuten, direct ter plaatste te gebruiken.
– Bewaring bij kamertemperatuur kan bij (2-30 °C) worden bewaard.

De gebruiksaanwijzing is in het Nederlands, Frans en Duits toegevoegd.

Giardia thuis-test-kit

Sneltest voor de detectie van Giardia in uitwerpselen van honden en katten. Fassisi Giardia sneltest is een snelle immunochromatografische test die oppervlakte-antigenen van Giardia-cysten en trofozoïeten detecteert* en kan zo de aanwezigheid van Giardia duodenalis (Giardia lamblia, Giardia intestinalis) aantonen.

* Opgemerkt moet worden dat de uitscheiding van Giardia-trofozoïeten en cysten onregelmatig is en ook tijdelijk kan stoppen. Daarom worden meerdere onderzoeken aanbevolen, of een in de dagelijkse praktijk meer gebruikelijke methode: onderzoek van een collectief fecaal monster. (neem van 3 dagen ontlasting een klein monster en meng deze in de bruine verzamelcontainer, deze dient tussentijd koel bewaard te worden. Dit mengmonster kan, nadat het op kamertemperatuur is gebracht, als uitgangspunt voor de test gebruikt worden en geeft zo een nog hogere testbetrouwbaarheid). Zo kunnen de laagste concentraties ziekteverwekkers betrouwbaar en duidelijk worden gedetecteerd.

 

Wat is Giardia?

Giardia is een één van de meest voorkomende darmparasieten bij katten en honden en is zeer besmettelijk voor mens en dier. Giardia is de naam van een eencellige parasiet die kan leven in de dunne darm van uw hond of kat, of andere (wilde) dieren. Een dier wordt besmet door het opeten van de parasiet, bijvoorbeeld door drinken van buitenwater of het likken van poten nadat hij/zij buiten is geweest.
Als de parasiet ingeslikt is, vermenigvuldigt de parasiet in de darmen. Lang niet alle dieren worden hier ziek van. Sterker nog, dieren die gezond lijken, kunnen toch de ziekte bij zich dragen en zo andere dieren besmetten. Sommige dieren krijgen door de darmparasiet last van hardnekkige en terugkerende diarree. Omdat de parasiet lange tijd in de omgeving van een besmet dier kan blijven leven, komt het vaak voor dat een dier opnieuw besmet wordt. Het is daarom aan te bevelen om uw gelijkktijdig met de behandeling te wassen en ook de omgeving te desinfecteren. (mand, kussen, deken etc.)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sneltest Giardia hond & kat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »