Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Kat » Slapen » Gevilte Schapenvacht Katootje
(1 klantbeoordeling)

Gevilte Schapenvacht Katootje

 130,00

Gevilte, wasbare, diervriendelijke, Hollandsche schapenvacht.
100% handwerk. Iedere vacht is uniek en hebben we er dan ook maar 1 van. U krijgt dan ook het exemplaar op deze foto en geen andere.

Een schapenvachtje waarvan de vacht van de staart tijdens het scheer & vilt proces mooi is blijven zitten. Zo heeft iedere gevilte schapenvacht wel iets unieks. Deze vacht is afkomstig van een Drentse heideschaap uit de Schaapskudde van het Ballooërveld. Groot genoeg voor een kleine hond, meerdere katten of om zelf lekker op te zitten.

♥ 100% diervriendelijk – alleen de wol van het schaap wordt gebruikt. De schaapjes zelf lopen nog vrolijk op de hei of in de wei.
♥ Geen gebruik van chemicaliën zoals veelal bij schapenvachten met huid/vel gebeurt.
♥ Geen kans op stinkende vachten door slecht gelooide huid.
♥ Geen sterk (naar schaap of pis) geurende vacht, maar eentje die heerlijk fris ruikt door het vilten met warm water en groene zeep.
♥ In tegenstelling tot gelooide vachten (met vel) kun je gevilte schapenvachten wassen. Uiteraard wel op een wolwas of handwas programma.

Rug lengte ca. 95 cm
breedte ca. 70 cm

Geschoren Drentse schapenvacht waarvan de achterkant gevilt is met Hollandse merinowol. Geschoren en gevilt door een biologische boer & gelegenheidskunstenaar uit Assen. Doormiddel van warm water, groene zeep en wrijving wordt de laag gekaarde Hollandse merinowol op de geschoren schapenvacht gevilt. Zo ontstaat er een diervriendelijke solide schapenvacht zonder vel, waar de schaap dus niet voor is gedood.

Een gevilte vacht kan wat haren los laten. De mate hiervan is per vacht verschillend. Het verharen neemt af naarmate de vacht langer gebruikt en vaker gewassen wordt.

 

1 beoordeling voor Gevilte Schapenvacht Katootje

 1. Claudia

  Helaas niet zo vegan als er wordt beweerd. De schapen lopen los op de hei, maar worden voor begrazing en vlees gehouden. Dus voor de vacht zullen ze niet sterven, maar om nou te zeggen dat deze dieren vegan gehouden worden, nee. Heel jammer dat ze voor het vlees verkocht worden, dat maakt de vacht een bijproduct.

  • Annouk Fennis

   Mijn oprechte excuses.
   Wij waren er niet van op de hoogte dat de schappen uit de kudde van het Balloërveld ook wel voor vlees worden gebruikt. De meeste van onze vachten komen bij een biologische boer vandaan die ze puur voor de hobby en hun wol houden. Omdat hun eigen kudde heel klein is halen ze af en toe vachten bij andere kuddes uit de regio. Kuddes die er om bekend staan te worden gebruikt voor het begrazen van het Drentse landschap. We waren er niet van op de hoogte dat ze ook voor het vlees worden gebruikt. We zullen bij die afkomstig zijn van het Balloërveld de term Vegan weg halen.
   Hartelijk dank voor het attenderen op dit misverstand.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »