Selecteer een pagina

SlowFeeders & Voerpuzzels bij Kingdom for Cats and Dogs

door | jul 19, 2021 | Nieuws & Ontwikkelingen van Kingdom for Cats and Dogs

SlowFeeders & Voerpuzzels,
veelal gemaakt van plastic.

….en laat producten van plastic nu net niet de voorkeur hebben van Kingdom for Cats and Dogs.

Ten eerste vanwege milieu overwegingen.

Ten tweede vanuit hygienisch oogpunt.

Ten derde vanuit het punt dat veel huisdieren een contact allergie hebben tegen materialen van plastic.

 

Plastic en het milieu.

Plastic was ooit een slimme grondstof voor vele gebruiksproducten. Het is licht van gewicht, in vele vormen te verwerken, breekt niet snel en gaat lang mee. Geen wonder dat het zo massaal gebruikt wordt. Maar het succes van plastic heeft ook een keerzijde: bijna alle plastics (bijna 100%) worden gemaakt van aardolie. Aardolie raakt op en is niet toekomstbestendig. En ja, plastic gaat lang mee. Maar dit voordeel is ook gelijk een nadeel als het in het milieu terechtkomt. Het breekt namelijk niet of nauwelijks af en dat is verschrikkelijk slecht voor ons ecosysteem.

 

Voerbak Paikka Cool SlowFeed Pink XS

Is een product van plastic hygiënischer?

Mensen denken vaak dat vanwege het poreuze oppervlak hout minder goed bestand is tegen bacteriën dan plastic. Maar inmiddels zijn er op internet meerdere onderzoeken van verschillende Universiteiten te vinden die laten zien dat hout juist hygiënischer kan zijn dan plastic.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn snijplanken. Hout is poreuzer waardoor er gemakkelijker micro-organismen op achterblijven ja, maar die blijken grotendeels ín het hout te trekken waar ze zich niet kunnen vermenigvuldigen en in stilte dood gaan.

Plastic is harder dan hout. Toch ontstaan er in plastic gebruikssporen waarin bacteriën, zoals salmonella kunnen leven. Door de hardheid van plastic blijven bacteriën op het oppervlak en in de gebruikssporen zitten, waardoor de overdracht van bacteriën juist veel gemakkelijker gaat.

 

Voerbak Paikka Cool SlowFeed Black L
Voerbak Paikka Cool Slow Feed Concrete XS

Contact allergie tegen plastic.

Een contactallergie ontstaat als jouw huisdier in contact komt met een voor hem irriterende stof. Dit kunnen stoffen zijn als schoonmaakmiddelen, planten, maar ook een plastic voerbak, wol of rubberen speeltjes. De dunbehaarde huid is meestal het snelste aangedaan. De aangedane plek is natuurlijk afhankelijk van waar het in contact komt met het betreffende product. Zo geeft bijvoorbeeld een algenreiniger jeuk aan de pootjes. Een allergie tegen de plastic voerbak geeft irritatie rondom de bek en kin. Tot slot zie je jeuk en een rode huid van de buik, liezen en het scrotum bij een contactallergie tegen een kleedje, gras of verontreinigd zwemwater.

 

SlowFeeders van keramiek.

Oké, liever geen SlowFeeder & Voerpuzzel van plastic dus. Maar graag een model dat goed te reinigen is, praktisch van vorm is en het liefste… er ook nog leuk uit ziet.

Naar ons idee hebben wij dat gevonden in de PAIKKA SlowFeeders. Deze zijn gemaakt van keramiek, van Naturally Cooling Ceramic, om precies te zijn. Een gepatenteerd productie proces waarmee het keramiek ook nog eens een koelhoudende functie krijgt.

Voerpuzzels bij Kingdom for Cats and Dogs.

Op het moment van schrijven (juli 2021) hebben wij maar 2 voerpuzzel modellen in ons assortiment.
Beiden zijn van PetStages, naar een ontwerp van Nina Ottosson. Op de verpakking staat wel “ECO-Friendly Material” maar het ziet en voelt toch echt als plastic. Onze zoektocht naar milieu bewustere en duurzamere modellen gaat hierin dan ook gestaag verder.

Voordeel van deze 2 modellen is wel dat ze geen losse onderdelen hebben die binnen no-time kwijt kunnen raken. Nadeel is dat de modellen uit 2 lagen bestaan waar vuil tussen kan gaan zitten. Gelukkig zijn bij deze ontwerpen de lagen wel van elkaar los te halen en kan er tussen dus gereinigd worden. Dit in tegenstelling tot de cilinder vormige Feed & Treat Roller van Eat Slow Live Longer. Qua werking een prachtig ontwerp, maar de 2 over elkaar schuivende lagen zijn met geen mogelijkheid van elkaar te halen voor een reinigingsbeurt.

 

Logo Kingdom for Cats and Dogs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bladderswijk OZ 162, 7885 TL Nieuw-Dordrecht, Netherlands
KvK-nummer: 73839515
btw-nummer: NL001972712B60
telefoon-nummer: 0031(0)591-622288
e-mail adres: info@KingdomforCatsandDogs.com

De waardering van kingdomforcatsanddogs.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 48 reviews.