Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Voor de fokker » Apotheek » PUUR Utero 50ml

PUUR Utero 50ml

 18,75

Te gebruiken tijdens de bevalling en vlak daarna.

Voor een schone baarmoeder na bevalling of loopsheid en bij weeën zwakte tijdens de bevalling. Ter normalisering van de geslachtsfunctie en bij teven die zich niet willen laten dekken. Dit product wordt ook veel ingezet bij schapen tijdens de lammertijd. PUUR Utero wordt gegeven wanneer weeën contracties gewenst zijn voor het uitdrijven van inhoud uit de baarmoeder. Ter begeleiding, bevordering en ter voorkoming van het achterblijven van placenta’s, kan PUUR Utero reeds tijdens de bevalling drie keer toegediend worden met een tussentijd van een uur. Na de bevalling wordt aangeraden om gedurende drie dagen PUUR Utero toe te dienen voor het stimuleren van het opschonen van de baarmoeder.

Zie je dat de uitvloeiing niet helder wordt maar bloederig en bruin blijft, schakel dan een dierenarts in!

 

Na een bevalling kan het raadzaam zijn om de baarmoeder van een dier een handje te helpen om weer in conditie te komen. Opgehoopte restanten van de dracht in de uterus kunnen leiden tot complicaties en het herstel van de moeder in de weg staan. PUUR Utero ondersteunt en helpt mee aan een schone baarmoeder na de bevalling. Bij langdurige loopsheid of hengstigheid kan PUUR Utero de periode van bloedverlies verkorten.

Dosering

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft, 1 tot 4 x daags
Paard 20 – 30 druppels
Hond 10 – 15 druppels
Kat, konijn 5 – 10 druppels

1 ml = 20 druppels

Gebruik en wijze van toediening:

Tijdens de bevalling en vlak daarna.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd geven omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien de kat of het konijn de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water met een spuitje bij voorkeur dus rechtstreeks in de bek. Bij de kat kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. Indien het echt niet lukt om het product op deze manier bij het dier binnen te krijgen, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Bij katten en honden kan dit product gemengd worden door cream snacks als deze

Ingredienten:

Kuisboom (Agnus castus).
Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) » verhoogt de weerstand.
Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa).
Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) » Inwendig werkt vrouwenmantel vochtafdrijvend en wordt ingezet voor het bloed en is goed voor de cyclus. Vrouwenmantel werkt ook samentrekkend.

Baarmoeder weer gezond

De zoogtijd vraagt al veel energie van een moederlichaam. Daarom is het zo belangrijk om ongemakken tijdens en na een bevalling zo veel mogelijk te beperken en complicaties te voorkomen. Je wilt tenslotte dat je dier snel weer de oude is. PUUR Utero ondersteunt dit proces. Complicaties van de baarmoeder na een bevalling kunnen ernstig zijn. Neem daarom nooit een risico en blijf niet te lang zelf dokteren als je vermoedt dat er iets mis gaat tijdens de bevalling. Schakel op tijd een dierenarts in. Dat een pup of kitten achterblijft in de baarmoeder na een bevalling, is helaas geen uitzondering.

Mag het wat vlotter?

Zeker bij honden en katten, als er sprake is van de geboorte van een groot aantal puppy’s en kittens, kan het voorkomen dat de kracht van de weeën tijdens de bevalling een duwtje in de rug kunnen gebruiken. PUUR Utero ondersteunt de uitdrijving. Zo wordt het de moeder net even wat gemakkelijker gemaakt om de grote bevallingsklus te klaren. Probeer jezelf maar eens voor te stellen hoe het zou zijn om acht baby’s in één keer te krijgen………dan is alle hulp om dit tot een goed einde te krijgen welkom. Toch?

Loops, krols of hengstig

Net als bij vrouwen verloopt ook bij teven, poezen en merries hun periodieke vruchtbare periode niet altijd even vlekkeloos. Pijn, heftigheid en een langere duur, kunnen een dier behoorlijk in de weg zitten. Bij onvoldoende weerstand, een vuile omgeving en niet goed sluitende vulva zijn de dames bevattelijker voor ongemakken. De samentrekkende eigenschappen van PUUR Utero ondersteunt een normaal verloop van de loops-, krols- of hengstigheid.

Ook bij schapen!

Verrassend genoeg wordt PUUR Utero door boeren vaak ingezet in de lammerentijd. Dat was niet direct de doelgroep die NML health voor ogen had bij de ontwikkeling van deze druppels. Maar natuurlijk zijn ze heel erg blij met de positieve feedback dat PUUR Utero ook bij schapen een vlotte bevalling ondersteunt. Geen groter feest dan dartelende lammetjes met een blije en gezonde moeder ernaast in de wei. Laat het voorjaar maar beginnen!

Goede weerstand voor de kersverse moeder

Dracht, bevalling en zoogtijd, wat extra ondersteuning in deze periode is geen overbodige luxe. Een toevoeging van Omega-3 visolie met de vetzuren EPA en DHA, verhoogt de weerstand en heeft een positieve werking op de ongemakken die het moederdier kan ervaren. Een vitamine- en mineralensupplement zoals Puur L-Lysine helpt een dier ook sneller herstellen. Phytonics Strezz ondersteunt het dier mentaal tijdens de bevalling.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PUUR Utero 50ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »