Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Hond » Apotheek » PUUR L-Lysine 500g met vitamine B6

PUUR L-Lysine 500g met vitamine B6

 45,25

PUUR L-Lysine ondersteunt en activeert het afweersysteem en vermindert de vermeerdering van (herpes-) virussen.
Ten opzichte van andere merken met L-Lysine heeft PUUR L-lysine poeder de hoge dosering L-lysine per dosis namelijk per 1 gram: 935 mg L-lysine 9,34 mg Magnesium en 5,6 mg vitamine B6

Helpt goed bij:

  • herpesinfecties en huidklachten die samenhangen met een herpesinfectie (koortslip, gordelroos, waterpokken, aften).
  • virusinfecties in het algemeen.
  • het stimuleren van de groei van sterk bindweefsel.
  • operatie en ziekte.
  • het bevorderen van de opname van calcium en ijzer.
  • het verbeteren van de concentratie.

Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat ook diarree als een gevolg van stress door extra inname van lysine kan worden verholpen.

 

L-Lysine vervult vele functies in het lichaam. Het is geconcentreerd in spierweefsel, helpt bij de absorptie van calcium vanuit het maagdarmkanaal, bevordert de botaanmaak en de vorming van collageen.

De meest in het oog springende werking van L-Lysine is de werking tegen virale infecties.

Met name herpesinfecties, bijvoorbeeld de koortslip (herpes simplex) of gordelroos (herpes zoster) kunnen effectief worden behandeld met L-Lysine. Na de initiële ontdekking dat arginine groeistimulerend en lysine remmend werkte op de groei van herpesculturen, is klinisch onderzoek verricht. Daaruit bleek dat wanneer de lysine/arginine-balans maar groot genoeg gehouden kan worden, de vermeerdering van virusdeeltjes onder controle kan worden gehouden. Arginine en Lysine beconcurreren elkaar namelijk bij de opname vanuit het darmkanaal. Wanneer er dus een voldoende L-Lysine wordt aangeboden, dan zal het de opname van L-Arginine echt verminderen. L-Arginine zit onder andere in volle granen en haver. Veel diervoeders bevatten deze ingrediënten. L-Lysine is tevens nodig voor de vorming van antlichamen.

Wijze van toediening:

Geef dit product bij voorkeur met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, verdund met een beetje water. De smaak wordt goed geaccepteerd, mengen door het drinkwater is dus ook een optie maar wel minder secuur. Uiteraard werkt dit niet in combinatie met een drinkfontein met filter. In ieder geval het liefst niet met dierlijke eiwitten combineren omdat de werking dan minder wordt. Als het niet anders kan en wel door het voer gegeven moet worden, kan gewenst positief effect langer uitblijven. Het mag ook op een stukje lekkers gegeven worden, wederom bij voorkeur niets dierlijks. Mocht dit toch niet lukken dan kan bij katten en honden dit product gemengd worden door cream snacks als deze

Dosering

1 – 2 x daags: (1 maatschep bevat 1 gram = 935 mg L-Lysine HCI, 9,34 mg Magnesiumcitaat, 5,6 mg vitamine B6 HCI)
Hond > 25 kg 1 maatschep
Hond 10-25 kg ½ maatschep
Hond < 10 kg ¼ maatschep
Kat (acuut) 1 maatschep
Kat (chronisch) ½ maatschep

Voor zover bekend veroorzaakt L-Lysine in de aangegeven dosering geen bijwerkingen. Ook hogere doseringen zijn veilig. Studies hebben aangetoond dat langdurig innemen van 8000 mg per dag volkomen veilig is. Humaan onderzoek wijst uit dat tijdens een virusinfectie een effectieve dosering L-Lysine 1500 mg per dag is (voor een mens dus). Wanneer er geen symptomen meer aanwezig zijn, kan met een dosering van 500 mg per dag worden volstaan.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Zorg voor een gezonde leefomgeving, met voldoende frisse lucht, licht, beweging, contact met soortgenoten en gezonde voeding.

Ingrediënten:

L-Lysine » is een van de essentiële aminozuren en levert zijn bijdrage aan talloze essentiële lichaamsfuncties waaronder de opname van voedingsstoffen, de opbouw van spieren, het herstel van het lichaam en de bloedsomloop.
Magnesium citraat » is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt spierontspannend.
Vitamine B6 (Pyridoxine HCl) » O.a. centrale positie bij de productie van neuro- en immunotransmitter.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Ieder dier reageert verschillend op de genoemde dosering. De dosering luistert vrij nauwkeurig, kijk goed naar het gedrag van het dier. Bij onvoldoende resultaat de dosering langzaam verhogen. Wanneer het gewenste gedrag bereikt is kan gezocht worden naar een onderhoudsdosering, langzaam afbouwen tot ongeveer de helft van de aangegeven dagdosering.

Interacties

Omdat carnitine in het lichaam gevormd wordt uit lysine, kan er bij lysinetekorten ook gemakkelijk een tekort aan L-Carnitine ontstaan. Interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PUUR L-Lysine 500g met vitamine B6” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »