Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Voor de fokker » Apotheek » Phytonics Strezz 50ml

Phytonics Strezz 50ml

 35,50

Ook dieren hebben net als mensen in sommige situaties te dealen met stress. Zo kan een operatie behoorlijk stressvol zijn, waar een dier nog lang, niet alleen fysiek maar ook mentaal, last van kan houden. Ook andere gebeurtenissen zoals een ongeluk of een aanvaring met andere dieren, kan het dier angstig maken en zijn zenuwstelsel overbelasten. Gelukkig biedt de natuur kruiden die een positieve werking hebben op het zenuwstelsel en die het gevoel van angst en stress verminderen. Phytonics Strezz, voor als de spanning toeneemt. Bevat o.a. saffraan- en walnootbloesem en ondersteunt daarmee het verwerken van prikkels die ontstaan door de stresssituatie.

Bij spanning en stress wordt er al gauw gegrepen naar chemische rustgevende middelen. Het fijne van kruiden is dat ze ontspannend en angstverminderend werken, zonder dat ze een dier suf maken. Als een dier chronisch gespannen is, kan een ondersteuning met het mineraal Magnesium citraat kalmerend werken, zeker als er sprake is van spierverkramping en spierstijfheid. Magnesium wordt niet voor niets het anti-stressmineraal genoemd. Het geeft het lichaam de energie om te kunnen ontspannen.

 

Is er onrust en stress?

Een dier met een gevoelig-, of zelfs wat angstig karakter en een vluchtdier zoals het paard is altijd al op zijn hoede voor gevaar. Bij veranderingen ervaart het snel innerlijke onrust en dit is een regelrechte aanslag op de weerstand. De druppels Phytonics Strezz halen de scherpe kantjes van een situatie af en kan makkelijk op acute momenten worden gegeven. De bouwstof PUUR Tranquil helpt te focussen bij langdurige stresssituaties. Beide middelen maken niet suf en vullen elkaar goed aan.

Dosering

Dosering 1 – 2 x daags (1 ml = 20 druppels)

Paard 7 druppels
Hond 5 druppels
Kat 3 druppels

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken.

Ingrediënten:

Bitterzoet (Dulcamara) » helpt bij vegetatieve (onbewuste) nervositeit, vermindert spierspanning en werkt ontspannend.
Grote wolfsklauw (Lycopodium clavatum) » werkt ontspannend.
Saffraan (Crocus sativa) » heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel, de luchtwegen, hart en vaten, het immuunsysteem en het voortplantingssysteem.
Sint-janskruid (Hypericum perforatum) » werkt ontspannend en is goed voor het zenuwstelsel. Heeft een celbeschermend effect en werkt positief bij neerslachtigheid en depressiviteit.
Valkruid (Arnica montana) » heeft een ontkrampende werking op spieren en gaat oververmoeidheid tegen.
Walnootbloesem (Juglans) » bevordert de darmwerking en ondersteunt het afweersysteem. Herstelt de darmflora. Bevordert de slaap, vooral bij angstige mensen.
Houtskool (Carbo vegetabilis) » wordt ingezet bij angst en de door angst geprovoceerde maagdarmstoornissen, bij dunne ontlasting en bij stress.
Natrium muriaticum » wordt ingezet bij verdriet en teleurstelling.
Zincum metallicum » heeft een dempende werking en verhoogt tegelijkertijd ook de geestelijke alertheid.
Bentonite-Montmorillonite » katalyseert en versterkt de fytotherapeutische ingredienten.

Gebruik en wijze van toediening:

Bij voorkeur NIET tegelijkertijd met een maaltijd geven omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien het dier de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water met een spuitje bij voorkeur dus rechtstreeks in de bek. Bij de kat kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. Indien het echt niet lukt om het product op deze manier bij het dier binnen te krijgen, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Bij katten en honden kan dit product gemengd worden door cream snacks als deze

Goed schudden voor gebruik!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Phytonics Strezz 50ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »