Gratis verzending
vanaf € 95,-*

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen verzonden
Achteraf betalen
mogelijk

WhatsApp
+31 6381 56 231

Home » Winkel » Kat » Matatabi stokjes per 2 verpakt

Matatabi stokjes per 2 verpakt

 3,55

PUUR Matabi – Silver Vine – Japanse knaagstokjes 2 per verpakking.

Katten die last hebben van irritatie, frustratie en lusteloosheid kunnen baat hebben bij Matatabi stokjes. De kat krijgt afleiding en rust, hetgeen voor binnenshuis gehouden katten of katten die veel stressvolle omstandigheden meemaken gunstig kan zijn (tentoonstelling, asiel, reizen, dierenarts, etc.). Katten spelen met het stokje, ze kauwen erop en als het voor een groot deel “op” is wordt het aan stukken gebeten. Ook ziet men dat de kat gaat rollen en wrijven op plaatsen waar het stokje of restanten ervan gelegen hebben. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en wordt er wordt daarna vaak ongeveer een half uur geslapen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd, is het effect groter.

  • Voor de onrustige kat.
  • Voor multi-cat huishoudens.
  • Tijdens de decembermaand en vuurwerkperiode.
  • Niet vaker dan twee tot driemaal per week geven omdat anders gewenning optreedt en het geheel minder interessant wordt.

 

Katten die onrustig zijn door angst of stress kunnen goed reageren op Matatabi kauwstokje. Ze zijn afkomstig uit Japan en gemaakt van de Silver Vine. De bladeren van deze klimplant, Actinidia plygama, die met name in Japan en China voorkomt, bevatten stoffen die als zeer aantrekkelijk door katachtingen ervaren worden. Actinicine en Matatabi lacton zijn alkaloïden met een lichte chloroform of alcohol-achtige werking die de zenuwprikkeling in de hersenen bij katachtigen beïnvloeden (deze stoffen zitten in verhoogde concentratie in Moktenryo). Voor deze reden speciaal interessant als een sedatie middel voor leeuwen etc. in dierentuinen. In Okinawa is Matatabi gebruikt om wilde katten te kunnen vangen. Men zegt dat honden soms ook interesse hebben. Rustige katten en het kittens zouden minder interesse hebben.

Let op!

Niet vaker dan twee tot driemaal per week geven omdat anders gewenning optreedt en het geheel minder interessant wordt.

Bewaren:

De Matatabi stokjes zijn onlangs geoogst en kunnen daarom nog vocht bevatten. In verband met de versheid van de stokjes adviseren wij de stokjes niet luchtdicht te verpakken in plastic zodat het product kan ‘ademen’. Het zakje van de PUUR Matatabi is geperforeerd zodat er lucht bij kan. Houdt u er rekening mee dat dit een natuurproduct is en dat het uiterlijk kan verschillen.

Contra-indicaties:

Indien er problemen optreden, stoppen met geven en uw dierenarts raadplegen. Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.

Tip voor katten die niet direct interesse lijken te hebben!

Sommige katten hebben niet gelijk door wat ze aan een Matabi stokje hebben. Dit kan gebeuren als het stokje al wat verder is ingedroogd en de kat de prikkelende stof niet meteen op pikt.
– Knoop dan het stokje aan b.v. een stukje touw en eventueel een hengeltje en speel er met je kat mee om de interesse te wekken.
– Haal de bast er geheel of gedeeltelijk af. Dit versterkt het effect.
– Knutsel er een bezemsteel of ander speeltje mee in elkaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Matatabi stokjes per 2 verpakt” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »