0

Selecteer een pagina

Over ons.

Wie zijn 'wij' ?

Waarom betrap ik mijzelf er iedere keer weer op dat ik, Annouk Fennis,  in meervoud spreek?

Het merendeel van de werkzaamheden komt toch eigenlijk op mij aan. Gelukkig hoef ik maar een kik te geven en de hulp troepen komen aangesneld. Dus helemaal alleen sta ik er zeker niet voor smile

In 1973 ben ik geboren in Hilversum en met vele diersoorten opgegroeid. Er werd wel eens gekscherend geopperd dat we wel intree konden vragen om al onze dieren te komen bekijken en knuffelen. Geregeld werden er ook jongen geboren van de papegaaien, konijnen, katten, honden, chinchilla’s en ja, ook van de reeds ontsnapte muizen kwamen er jongen laughing Daar waren mijn ouders natuurlijk minder blij mee.

Het grootbrengen van jonge dieren, inclusief flessen van jonge konijntjes en papegaaien zat er bij mij al vroeg in. Ook heb ik veel geleerd van het opvoeden en socialiseren van pups van het KNGF waar wij lange tijd als gezin een puppypleeggezin voor waren.

In mijn puberjaren heb ik serieus Angora konijnen gefokt en geshowd. Ook het fokken naar een ras standaard en het uitbrengen van gefokte dieren zat er bij mij dus al vroeg in.

Inmiddels fok ik al vanaf 2008, met enorm veel passie en op hoog niveau, de Ragdoll raskat. Mijn cattery naam is All We Need Is. Gezondheid en karakter staan bij mij boven alles. Maar daarbij ben ik nooit de ras standaard uit het oog verloren. Een werkwijze die in 2019 zijn vruchten heeft afgeworpen in de vorm van Beste kat van de hele wereld in de wereldwijde TICA organisatie. Een prestatie die nog nooit eerder, in de vele jaren dat de TICA organisatie al bestaat, door een Ragdoll was behaald.

Voor mij een duidelijk bewijs dat goede gezondheid en een top karakter zeker wel samen kunnen gaan met een geweldig uiterlijk smile

Mijn passie voor dierenwelzijn.

Mijn passie voor het welzijn en de gezondheid voor dieren gaat enorm ver, maar is iets wat ik niet in mijn eentje overal goed kan krijgen. Voor mij is er dan ook niets mooier om samen met anderen te zoeken naar de meest geschikte oplossingen en goede bruikbare informatie zoveel mogelijk te verspreiden.

Mensen die ooit bij mij een Ragdoll kitten hebben gekocht zullen dit vast herkennen. Geen vraag is voor mij te gek. Uren kan ik praten over wat praktisch is in gebruik, wat goed is voor de gezondheid van hun dier, hoe ze hun welzijn en welbevinden kunnen bevorderen en ga zo maar door.

Ook beginnende fokkers die op mijn pad komen sta ik graag bij met raad en daad. Wederzijds respect, ruimdenkendheid en het dier centraal zijn daarbij mijn uitgangspunten. Ieder persoon, ieder dier en iedere situatie is weer anders. Een oplossing, advies of tip bestaat dan ook nooit uit maar één waarheid. Er zijn altijd meerder opties te bedenken en daar kan een ieder kiezen wat bij hem of haar past.

Waarom een winkel beginnen?

Vanuit mijn passie voor dierenwelzijn en welbevinden, het willen doorgeven van informatie, tips en adviezen, is het idee geboren om een informatieve online en offline dieren speciaalzaak te willen beginnen.

Het geven van tips en adviezen over praktische en bruikbare producten ging altijd 1 op 1. Geen groot bereik dus, en bij het doorgeven wat waar te koop was kwam er ook een hele waslijst aan te pas. Ook niet erg praktisch dus.

Al vele jaren popte bij mij de vraag op; “dit moet toch anders kunnen?” Met de quote in gedachte “verander de wereld, begin bij jezelf” ben ik in 2019 mijn ideeën gaan uitwerken.

Mijn perfectionisme, autistisch brein en mijn neiging te verzanden in details zijn daarbij een zeggen en kwelling tegelijk. Ook het alles zelf willen en vaak ook moeten doen om de kosten te drukken, maakt dat het hele proces langer nodig heeft dan ik van te voren had gedacht.

Daarom heb ik besloten om in ieder geval de webshop alvast online te zetten met dat wat het op dit moment is. Gaandeweg zal het assortiment breder worden en de informatie uitgebreider. Af is iets als dit nooit en het gaat tenslotte toch ook om de weg er naar toe wink of niet soms?

Mijn specialisatie: . . . KATTEN!

In mijn eigen zoektocht als diereneigenaar en later als katten fokker liep ik vaak op tegen de onwetendheid bij vele dierenspeciaalzaken. Zelfs dierenartsen kunnen niet alwetend zijn. We zijn allemaal mensen en in vele werkvelden bestaan er niet voor niets specialisaties.

De gemiddelde dierenspeciaalzaak richt zich op alle denkbare dieren die zich als huis-, en/of tuin dier leent. En dat zijn me er nogal-niet-wat surprised er komen ook alleen maar meer dier soorten bij. Het is dan ook begrijpelijk dat die niet alles kunnen weten.

Ook ik weet echt niet alles, maar op het gebied van katten houden, fokken en showen met je kat kom ik een heel eind. De berg ervaring die ik daar inmiddels in heb en de wereldwijde contacten met fokkers, dierenartsen en onderzoekers helpen daar absoluut in mee. Op het gebeid van honden kan ik wat minder uit eigen ervaring halen. Daar zal ik mij dan ook nog verder in gaan verdiepen met behulp van mijn vele contacten.

Hier en daar zal er ook iets voor het paard in onze winkel te vinden zijn. Daar ligt namelijk de specialisatie van mijn dochter. Zelf vind ik het prachtig mooie, imposante dieren en geniet ik dan ook lekker mee met de passie van mijn dochter.

Duurzaam, milieu vriendelijk en ecologisch!

Dierenliefde kan niet zonder liefde voor de natuur. Tast je het milieu aan dan tast je het welzijn van dieren aan.

In mijn zoektocht naar de best mogelijke producten voor onze huisdieren houd ik zo veel mogelijk rekening met onze ecologische voetafdruk. Je zal verbaasd zijn hoe groot het effect kan zijn door b.v. producten uit eigen regio te gebruiken en meer milieu bewuste keuzes te maken. Zo kunnen de producten die je aanschaft een groot effect hebben op het verkleinen van je ecologische voetafdruk

‘Made in Holland’ is helemaal zo gek nog niet. 

sluit

Informatie voor fokkers.

Fokkersprogramma.

Als fokker geef je je dieren graag een goede basis. Want zonder een algeheel goede gezondheid kan je geen goed gezonde jongen verwachten.
Daarom bieden wij fokkers de mogelijkheid om met ons samen te werken om kittens en pups een goede start te geven.

Hiervoor bieden wij actieve fokkers een korting aan op onze Carnis producten.

Om deel te kunnen nemen aan ons fokkersprogramma hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • Naam fokker + naam van de cattery/kennel.
  • Website adres van de cattery/kennel.
  • Bewijs van inschrijving bij een erkende stamboekvereniging.
  • Het ras(sen) waar u mee fokt.

Via ons aanvraag formulier kunt u de gevraagde gegevens invullen. Na goedkeuring van uw aanmelding krijgt u een bevestigingsmail.

 

Kitten en puppy pakketten.

“Een goed begin is het halve werk”

Dat geld natuurlijk ook voor een kitten en pup die naar zijn nieuwe baasje gaat. Hoe fijn is het dan wel niet als kitten en pup gewoon het voer kunnen blijven eten dat hij gewend is bij de fokker? Het is tenslotte allemaal al spannend genoeg en stres ligt dan al snel op de loer. Ook voor het nieuwe baasje is het fijn om het één en ander mee te krijgen wat zijn nieuwe gezinslid al kent en waar de darmpjes niet gelijk van overstuur raken.

Voor starters-pakketten kunnen wij verschillende opties aan bieden. Vraag hier gerust naar via ons contact formulier.

Voer uitproberen.

Overstappen op een ander soort voer is voor een fokker vaak best een hele stap. Er kunnen verschillende redenen zijn om deze stap toch te willen maken. Wat daarbij kan helpen is om te weten of uw dieren het nieuwe voer dat u op het oog heeft, wel lust.

Vraag daarvoor gerust naar onze proef pakketjes. Dit kan gemakkelijk via ons aanvraag formulier waarin u dan kan aangeven om welk voer het gaat en naar welk adres dit dan mag worden opgestuurd.

sluit

Over verzenden enzo . . .

Kosten van verzenden.

Zal ik het kopje ‘kosten van verzenden’ nu echt wel bovenaan zetten?

Maar ja, de enige dingen die geheel gratis zijn is de zon die iedere dag schijnt en de lucht die we inademen. Maar ook de zon wordt wel eens geblokt door bewolking en de lucht is niet altijd even zuiver als we wel zouden willen wink

Verzendkosten binnen Nederland zijn € 7,30

Vanaf een bestel bedrag van € 75,00 is verzending binnen Nederland gratis.

Verzendkosten België & Duitsland € 11,00

Verzending buiten deze landen; op aanvraag.

Afhalen op onze vestigingslocatie.

Groot gelijk geef ik u als u liever geen geld kwijt bent aan verzenden. Lukt dit niet door aan het bedrag van € 75,-  voor gratis verzending te komen?

Dan kunt u het ook op afspraak bij ons komen afhalen op onze vestigingslocatie.

Onze locatie is:
Bladderswijk OZ 162
7885 TL Nieuw-Dordrecht

Via telefoon: 05 91 62 22 88 of e-mail is een afspraak zo gemaakt.

Afhalen op een kattenshow.

Met enige regelmaat zijn wij te vinden op een kattenshow in Nederland, Duitsland en België.

In de toekomst zouden daar ook andere dieren evenementen bij kunnen komen.

Een agenda van wanneer we op welk evenement aanwezig zijn zal spoedig volgen.

Retourneren.

Een product, om welke reden dan ook, toch niet naar wens?

Neem dan, binnen 14 dagen na ontvangst, contact met ons op. Vermeld daarbij om welk product en van welke bestelling het gaat en mocht u de reden van retourneren kenbaar willen maken, dan horen wij dit graag maar dit is zeker niet verplicht.
Wij maken het dan zo spoedig mogelijk voor u in orde.

Kijk voor de wettelijke regels over retourneren ook gerust even op de website van de consumentenbond. Je kunt namelijk niet alles wat je online koopt retourneren. Denk daarbij aan b.v. een aangebroken zak voeding of snacks, producten met een zeer beperkte houdbaarheid of uit hygiënisch oogpunt zoals een steriel verpakt product dat reeds geopend is.

Verpakkings- materiaal.

Het verpakken van uw bestelde producten doen wij met grote zorg en veel liefde. Hierbij proberen wij ook onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Hiervoor makken wij dan ook gebruik van gebruikt, tweedehands en afgekeurd verpakkingsmateriaal. Hier zal dus ook plastic of ander milieu onvriendelijk materiaal tussen kunnen zitten. Liever zouden we dat niet gebruiken, maar hergebruiken is toch altijd nog beter dan gelijk weggooien wink

sluit

Wij zijn op afspraak te bezoeken.

Ons bezoekadres is:
Bladderswijk OZ 162
7885 TL Nieuw-Dordrecht
telefoon: 05 91 62 22 88
KvK-nummer: 73839515
BTW-nummer: NL001972712B60
e-mail adres: info@KingdomforCatsandDogs.com

Dit dorpje is plaatselijk bekend onder de naam Oranjedorp en ligt tussen Emmen en Klazienaveen, in het mooie Drenthe.

Aanmeld / aanvraag formulier fokkerskorting / proefzakjes

Graag wil ik (meerdere opties mogelijk):

Graag wil ik de volgende varianten katten brokken proberen (meerdere opties mogelijk):

Graag wil ik de volgende variante honden brokken proberen (meerdere opties mogelijk):

We verzamelen uw gegevens zodat we uw aanvraag kunnen beantwoorden. U dient hiermee akkoord te gaan:

Bladderswijk OZ 162, 7885 TL Nieuw-Dordrecht, Netherlands
KvK-nummer: 73839515
btw-nummer: NL001972712B60
telefoon-nummer: 0031(0)591-622288
e-mail adres: info@KingdomforCatsandDogs.com