Home » Winkel » Voor de fokker » Nest Kittens / Puppy's » Speentjes van Catac
39%

Speentjes van Catac

 3,00 5,00

De veel gebruikte Catac speentjes zijn er in drie verschillende maten. Deze speentjes passen op het glazen Catac “bananen” flesje en op spuitjes met een luer-SLIP-tip. Ze passen NIET op spuitjes met een luer-LOCK-tip. Elk pakje bevat drie speentjes gemaakt van natuurlijk latexrubber.

Er zitten GEEN gaatjes in de speentjes zodat je zelf de grote van de gaatjes kan bepalen. Hieronder bij “meer informatie over dit product” vind u verschillende manieren om een gaatje in de speen te creëren.  Het is soms even uitproberen wat voor u en uw diertje het prettigste werkt.

ST1 = de kleinste maat catac speen en is voor het (bij) voeden van kittens en andere heel kleine diertjes.
ST2 = de middelste maat catac speen en is voor het (bij) voeden van kleine puppy’s en middel grote diertjes.
ST3 = de grootste maat catac speen en is voor het (bij) voeden van grotere puppy’s.

LET OP! Steriliseer speentjes altijd voor het eerste gebruik. (zie beschrijving hieronder)

Zo maak je makkelijk een gaatje in een rubberen of latex speentje.

Er zijn verschillende methodes om een gaatje in een speentje te prikken. Maar het is in het begin altijd even zoeken naar wat de beste methode is voor het soort speen en het diersoort. Voor kittens bijvoorbeeld is het heel handig als het speentje een zeer klein gaatje heeft, zodat ze moeite moeten doen om te kunnen drinken. Want als het te gemakkelijk gaat, kunnen ze zich verslikken én wordt hun zuigbehoefte niet vervuld, waardoor ze op andere dingen gaan zuigen.
Zorg er sowieso voor dat u de gaatjes niet gelijk te groot maakt, maar laat het meegroeien met uw diertje. Ook kunt u er voor kiezen om 2 of 3 gaatjes te prikken. Het is soms even uitproberen wat voor u en uw diertje het prettigste werkt.

Met een punaise een gaatje maken in een speentje.

Kies een ondergrond waar een gaatje niet erg is. Bijvoorbeeld een stuk stevig karton.

Leg de speen plat neer en druk een punaise door het puntje. Je krijgt op deze manier twee kleine gaatje in de punt van de speen.

Wat ik mij bij deze methode wel afvraag is of de gaatjes niet gelijk weer dicht gaan bij het verwijderen van de punaise. Over het algemeen werkt het prikken van een gaatje in latex/rubber alleen goed met een gloeiend hete naald.

 

 

Een gaatje prikken in een speentje met behulp van een tandenstoker.

Je neemt een puntige tandenstoker, en die steek je van onderaf in de speen. Het puntje van de speen wordt hierdoor uitgerekt. Met een heel scherp schaartje knip je het uiterste puntje van het uitgerekte stukje rubber er af. Trek de tandenstoker terug, en je hebt een klein gaatje.

Met hete naald een piepklein gaatje prikken in een catac ST1 speen.

Deze methode komt van Stichting Kittenopvang Moederloos. Voor kittens is het heel belangrijk dat het gaatje in de speen klein is. Uit het gaatje moet wel melk kunnen stromen, maar natuurlijk niet te veel. De Catac speentjes zijn heel zacht en flinterdun.

Neem een heel dun naaldje en houd die vast met een tangetje of druk hem door een stuk kurk of plastic, zodat je iets hebt om hem aan vast te houden zodra hij heet is. Neem een aansteker of gebruik het gasfornuis en houd de naald in de vlam totdat de naald gloeit.
Prik met de gloeiende naald in het midden van de speen, laat de naald eventueel afkoelen voordat u deze terugtrekt. Alleen het puntje van de naald gebruiken! Als u de gehele naald in de speen prikt is het gaatje al snel te groot. Een naald loopt van smal naar breed, vandaar alleen het puntje. Voor een grotere doorstroming volgt u hetzelfde advies met een naald met een grotere diameter.

Het is noodzakelijk dat u bij het prikken een gloeiende naald gebruikt. Wanneer u dit niet doet, zal het geprikte gaatje bij het verwijderen van de naald direct weer dicht gaan.

Een sneetje prikken met een hobbymesje.

Dit gaat het beste met een zeer scherp mesje, of een vers afgebroken afbreekmesje.

Neem iets puntigs, zoals een potlood of een saté prikker en trek de speen er overheen. Zorg dat de speen strak gespannen staat, en het rubber is uitgerekt.
Zet dan de punt van het mesje even kort op de punt van de speen. Je krijgt zo een heel klein sneetje in de speen.

Het resultaat is een speen met een sneetje in de punt. De melk zal langzaam vloeien als je het sneetje horizontaal in de bek steekt. (dus gericht naar de mondhoeken).
Wil je dat de melk sneller/makkelijker uit de speen vloeit, richt dan het sneetje verticaal (dus van gehemelte naar de tong). Doordat het dier de speen vastpakt, zal het spleetje opengeduwd worden, en kan de melk er makkelijker uit.

Steriliseren van speentjes, spuitjes en flesjes in een pannetje met water.

Steriliseer speentjes altijd voor het eerste gebruik en tussendoor, net als de spuitjes en flesjes.
Breng het water aan de kook. Doe de flesjes, spuitjes, speentjes en andere onderdelen in de pan water. Haal na 3 minuten kooktijd de spenen en accessoires uit het water met een schone tang of vork en leg ze op een schone theedoek. Giet na 5 minuten kooktijd het water af, haal de flessen uit de pan en alles is weer klaar voor gebruik.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Speentjes van Catac” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze producten zijn ook leuk voor uw kat & hond, fijn voor u zelf of praktisch voor de verzorging van uw huisdier.

Translate »